Dronten Leeft
27 september 2022 03:10
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

De Meerpaal Welzijn dichtbij – Sociaal werk bij jou in de buurt

De Meerpaal Welzijn is actief werkzaam in de wijken van de gemeente Dronten. Misschien heb je ze al eens gespot. Dagelijks zijn ze op hun paarse fietsen onderweg naar een afspraak met jou of andere buurtbewoners. “Bij ons staat de vraag van de inwoner altijd centraal”, aldus Margot Fisser, sociaal werker. “Van hieruit zoeken we met elkaar naar een passend antwoord.”

Regelmatig krijgen de sociaal werkers de vraag wat ze nu precies doen. “We nemen dan eerst een hap lucht en een korte denkpauze”, lacht Margot. “We doen namelijk zoveel verschillende dingen dat we de mensen niet willen bedelven onder een stortvloed aan woorden. Maar in het kort gezegd versterken we de sociale basis die ervoor zorgt dat mensen actief kunnen (blijven) meedoen in de samenleving.” De Meerpaal Welzijn helpt en stimuleert de inwoners van de gemeente Dronten hun plek te vinden en hun netwerk te versterken. Sociaal werker Winanda: “We signaleren, ondernemen actie en ondersteunen als dat nodig is.”

Kunnen wij je helpen?

De Meerpaal is er voor alle vragen op het gebied van welzijn, zorg of vrijwilligerswerk. Iedereen heeft wel eens een vraag waar niet meteen een antwoord op te vinden is. We kijken áltijd eerst wat iemand zelf kan, want in veel gevallen kunnen familie, vrienden of buren helpen bij het vinden van een oplossing. Mocht je toch wat meer hulp kunnen gebruiken, dan zoeken we samen naar een passende oplossing. De Meerpaal biedt een breed scala aan diensten die in veel gevallen de juiste ondersteuning bieden. Soms komt het voor dat iemand hulp nodig heeft van andere instanties. In dat geval weten wij de weg!

Een luisterend oor voor alledaagse dingen

Op straat wordt ze herkend als ‘het meisje met de paarse bakfiets’; sociaal werker Mandy van Rijs is samen met haar collega’s dagelijks in de wijken te vinden. “We bieden niet alleen hulp als het nodig is, maar zijn ook een luisterend oor voor alledaagse dingen”, vertelt Mandy. “Je kunt bij ons letterlijk voor alles terecht. We kunnen niet altijd meteen de juiste hulp bieden, maar we weten wel de weg doordat we intensief samenwerken met andere instanties uit Dronten.” Door zichtbaar te zijn in de wijken weten steeds meer inwoners de sociaal werkers te vinden. Mandy: “We zien en horen zoveel verhalen van bewoners. Deze informatie is voor ons essentieel om te ontdekken wat wij voor anderen kunnen betekenen. Soms is een klein gebaar – het aanbieden van een kop koffie en even een praatje maken – al voldoende, andere keren hebben we soms het hele team nodig om het voor elkaar te krijgen. Dat maakt het werk ook zo ontzettend leuk en veelzijdig.”

Wil je meer informatie? Wij staan graag voor je klaar.

Margot Fisser 

De Meerpaal Welzijn,
team Dronten-Midden en -West

06-30348625

Mandy van Rijs

De Meerpaal Welzijn,
team Dronten-Zuid en Swifterbant

06-30091554

Winanda Wouda

De Meerpaal Welzijn,
team Dronten-Midden en Biddinghuizen

06-26900575

Opgroeicafé Dronten:
méér dan een plek voor opvoedvragers

Maandelijks vindt er een Opgroeicafé plaats in Dronten en Swifterbant. Het Opgroeicafé – een samenwerking tussen De Meerpaal en FlevoMeer Bibliotheek – is een plek waar ouders en opvoeders elkaar kunnen ontmoeten, ervaringen delen en informatie ontvangen op het gebied van opvoeden en opgroeien. 


 

Iedere ouder die langskomt, herkent zich wel in iets. “Het is fijn om te merken dat we een veilige plek hebben gecreëerd waar ouders zich thuis voelen”, aldus Claudia Jansen, coördinator van de Opgroeicafé’s. 

“Of je er nu komt om nieuwe contacten op te doen of dat je specifieke vragen hebt, het is mooi om te merken dat de verschillende belangen volledig samenkomen tijdens deze café’s.” Ook kinderen kunnen gerust mee. Er is speelgoed aanwezig en er zijn ervaren vrijwilligers. 

Aanmelden is niet nodig.

Meer info

Opgroeicafé Dronten 

Elke tweede en vierde dinsdag van de maand van 10.00 tot 11.30 uur

Locatie: jeugdafdeling FlevoMeer Bibliotheek Dronten

Opgroeicafé Swifterbant

Elke derde vrijdag van de maand van 10.00 tot 11.30 uur

Locatie: FlevoMeer Bibliotheek Swifterbant

Regelmatig worden er Opgroeicafé’s georganiseerd aan de hand van een actueel thema. Houd de media in de gaten voor data.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Wij werken samen met
Recreatie
Zorg & Gezondheid
Sport
Economie
Voedsel & Lifestyle
Wonen
Duurzaamheid
Media & cultuur
Techniek
Vacatures
Scroll to Top