Dronten Leeft
28 mei 2022 13:22
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Dronten klaar voor minder milieubelastende mobiliteit

De klimaatverandering vraagt om een drastische CO2-uitstootreductie. Het terugbrengen van brandstofemissies is daarom een belangrijk speerpunt. Er zijn goede alternatieven voor benzine en diesel beschikbaar, de verkrijgbaarheid ervan is echter nog niet optimaal.

NXT maakt lokale energietransitie mogelijk 

Sinds 2018 is op bedrijventerrein Poort van Dronten een NXT-tankstation gevestigd. NXT maakt de energietransitie lokaal mogelijk. Naast traditionele brandstoffen worden op NXT Dronten ook minder milieubelastende producten, zoals Neste MY Renewable Diesel™ en snelladen aangeboden.

Rij fossielvrij in een handomdraai 

Neste MY (HVO) is een fossielvrije diesel, het heeft dezelfde chemische samenstelling als normale diesel en wordt gemaakt van afvalvetten, zoals gebruikt frituurvet. Neste MY leidt direct tot 90% minder CO2-uitstoot; het is de goedkoopste en makkelijkste manier om de milieu- en klimaatprestaties van bestaande dieselvoertuigen direct te verbeteren. 

Supersnel laden

Elektrisch rijden wordt de nieuwe standaard en vormt een ideale opmaat naar emissievrije mobiliteit. De beperkte actieradius vermindert echter gebruiksgemak van een elektrische auto. Snelladen vormt hiervoor een mooie oplossing. Met de 120 kW snellader die vanaf oktober op NXT Dronten beschikbaar is kunnen bestuurders van elektrische voertuigen binnen 15 minuten 200 kilometer extra actieradius “tanken”. Het vormt daarom een mooie aanvulling voor thuisladen en laden op het werk.

Duurzaam zakelijk rijden 

NXT staat voor minder milieubelastende mobiliteit en helpt Dronten en omgeving hierin graag op weg. Naast de tankstation-formule biedt NXT ook advies op het gebied van wagenparkverduurzaming, de klimaat neutrale NXT Mobility Card (tanken en laden) en laadoplossingen voor op het werk en thuis.

Bezoek voor meer informatie www.nxtmobility.nl.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Wij werken samen met
Recreatie
Zorg & Gezondheid
Sport
Economie
Voedsel & Lifestyle
Wonen
Duurzaamheid
Media & cultuur
Techniek
Vacatures
Scroll to Top