Dronten Leeft
28 mei 2022 11:35
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Dronten Leeft!

We hebben meer ruimte. Ruimte om naar de bibliotheek te gaan, ruimte om onze naasten op leeftijd te bezoeken, ruimte om naar school te gaan. Kortom, ruimte om te leven. Het beheersen van de coronacrisis vraagt, ondanks de versoepelingen, nog steeds om offers, maar het laat ons tegelijkertijd nadenken. Over onze bereidheid om anderen te helpen bijvoorbeeld en onze impact op het milieu. Op deze website lees je over hulp- en zorg initiatieven en liefdadigheidsprojecten in jouw regio die nu en in de toekomst van belang zijn.

Goede buur

Ook in Dronten is de afgelopen weken gebleken hoe belangrijk het is om als buurtbewoners voor elkaar klaar te staan. Het gezegde luidt immers niet voor niets: ‘beter een goede buur dan een verre vriend’. De maatregelen om de kwetsbaren onder ons te beschermen zorgen voor verbindingen tussen Dronten die er eerder nog niet waren en blazen verwaterde banden nieuw leven in. Het gras maaien van de buurman, een warme maaltijd maken voor de verpleger aan de overkant of even op de kinderen passen van de buschauffeur die uit haar avonddienst komt. Het is haast vanzelfsprekend geworden en daar mogen we trots op zijn. In Dronten zijn er inwoners en wijkbemiddelaars die zich al voor langere tijd sterk maken voor een betrokken buurt. Op Dronten Leeft! lees je hun bijzondere verhalen.

Eigen aandeel

Op dit platform lees je daarnaast over de voordelen van het gebruik van zonnepalen. Het is namelijk  een ideaal moment om na te denken over onze eigen invloed op het milieu en welke duurzame en energiebesparende we kunnen nemen om de natuur zoveel mogelijk te ontzien. Omdat we meer thuis werken en de auto minder gebruiken, is onze CO2-uitstoot afgenomen. Wanneer beter dan nu om te kijken naar wat de mogelijkheden zijn in en rondom je huis? Duurzamer leven hoeft namelijk niet moeilijk te zijn. Denk aan een regenton in de tuin waarmee je water opvangt om de planten water te geven, een energiemeter die je verbruik in de gaten houdt of energieopwekkende zonnepanelen. Dronten Leeft! informeert je hierover.

Contact

Om de coronacrisis te boven te komen, houden we ook de komende tijd 1,5 meter afstand van elkaar, wassen we geregeld onze handen en denken we verstandig na over onze keuzes wanneer we naar buiten gaan. Dat betekent echter niet dat het leven in Dronten stilstaat. In Dronten doen we, maken we, ontwikkelen we, zorgen we, bouwen we en leven we! Daarom kun jij in september en december nieuwe edities verwachten van Dronten Leeft! met onder andere onderwerpen als veiligheid, subsidies en langer zelfstandig wonen. Ben jij actief in Dronten als burger, ondernemer of vereniging en heb jij ideeën, foto’s, tips of een inspirerend verhaal voor dit platform? Laat het ons weten via e-mail info@ettgroep.nl. Wij horen graag over jullie inzet en wensen jou als lezer veel leesplezier.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Wij werken samen met
Recreatie
Zorg & Gezondheid
Sport
Economie
Voedsel & Lifestyle
Wonen
Duurzaamheid
Media & cultuur
Techniek
Vacatures
Scroll to Top