Dronten Leeft
28 mei 2022 13:21
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Duurzaam feesten? Dat kan!

Samen de feestdagen doorbrengen geeft toch dat speciale gevoel van verbinding. De feestdagen zullen dit jaar een beetje anders zijn, maar de kerstman doet zijn best! Een mooie kans om dit jaar te kiezen voor duurzame feestdagen. Inwoners van Dronten vragen we voor duurzame alternatieven te kiezen.
Doe mee met de challenge!
#ikdoemeejijook

Feest duurzaam het jaar uit!

Natuur en Milieufederatie Flevoland helpt de Flevolander om te kiezen voor duurzaam feesten. Zo ook tijdens de feestdagen! In december hebben we leuke challenges waar je aan mee kunt doen! Welke kies jij?
We sommen ze voor je op:

 • Ga voor een hippe en duurzame outfit tijdens de feestdagen
  Probeer eens biologische kleding, gemaakt van duurzame stoffen waar geen schadelijke en chemische producten zijn gebruikt. Check eerst het label van welk materiaal het is gemaakt en of je een biologische variant in handen hebt. De lokale kringloop heeft ook ontzettend veel kleding waar je prima kunt slagen of stal eens je kledingkast uit en kijk wat je daar vaak nog voor ongedragen toffe truitjes en jurken hebt hangen die jou doen schitteren tijdens de feestdagen!

   
 • Wil jij deze kerst lekker genieten en een goed gevoel overhouden? Bekijk duurzame kerstmenu’s!
  Wat is er gezelliger dan met kerst te genieten van een heerlijk kerstdiner. Kies dit jaar voor vegetarische producten of neem eens de biologische variant! Op de verpakking kun je vaak direct zien of je voor een duurzaam of groen product gekozen hebt.

   
 • Feest duurzaam het jaar uit
  De laatste dag van het jaar doet je terugkijken naar het afgelopen jaar en geeft je vaak een bezinmoment over wat je het komende jaar wilt bereiken. De goede voornemens komen weer aan bod! Wij helpen je graag een handje en geven je daarom wat leuke ideeën. Kijk eens tussen onze challenges www.ikdoemeejijook.nl en draag jouw steentje bij aan een duurzaam Dronten. Ik doe mee, jij ook?

1 jaar lang, 48 challenges, 1 circulair Flevoland 
Natuur en Milieufederatie Flevoland is samen met haar lid organisaties en samenwerkende partners een campagne gestart om iedereen uit te dagen de Flevolandse voetafdruk te verkleinen. Allemaal kunnen we een stap zetten. Wij roepen de inwoners van Dronten op om samen impact te maken. Elke week is er een nieuwe challenge. Op elke eerste maandag van de week maken we de challenge bekend. Durf jij het aan? #ikdoemeejijook

Word jij ook een veranderdier?
Dan maken we samen Dronten en onze provincie duurzamer. Kijk op: www.ikdoemeejijook.nl en meld je aan!

Samen impact maken

Op 2 november trapten we de eerste challenge af. De maand november stond in het thema ‘’verlichting’’. Zo kozen vele ondernemers én inwoners afgelopen maand voor duurzame alternatieven en verkleinden zij hun Flevolandse voetafdruk! Meer dan vijftig challengers bespaarden ruim 1.665 CO2 op jaarbasis! 

Durf jij de uitdaging aan?
Kijk op www.ikdoemeejijook.nl.

#ikdoemeejijook

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Wij werken samen met
Recreatie
Zorg & Gezondheid
Sport
Economie
Voedsel & Lifestyle
Wonen
Duurzaamheid
Media & cultuur
Techniek
Vacatures
Scroll to Top