Dronten
27 september 2022 04:07
Uitgave Editie 2

Voor je ligt de tweede editie van Dronten Leeft! Deze themakrant valt op jouw deurmat op een moment waarop we meer ruimte hebben gekregen. Ruimte om naar de bibliotheek te gaan, ruimte om onze naasten op leeftijd te bezoeken, ruimte om naar school te gaan. Kortom, ruimte om te leven. Het beheersen van de coronacrisis vraagt, ondanks de versoepelingen, nog steeds om offers, maar het laat ons tegelijkertijd nadenken. Over onze bereidheid om anderen te helpen bijvoorbeeld en onze impact op het milieu. In Dronten Leeft! lees je over hulp- en zorg initiatieven en liefdadigheidsprojecten in jouw regio die nu en in de toekomst van belang zijn.

Lees meer »
Recente publicaties

Online naar de bibliotheek

Een nieuwe dag in de bibliotheek. Medewerkers zetten de lampen en computers aan en op het Serviceplein komt de koffiemachine tot leven. Alles klaar voor ontvangst. De deuren gaan open en de eerste bezoekers komen binnen.

Wij werken samen met

Nieuwbouw in Biddinghuizen

Nadat in oktober 2017 de bouw is afgerond van de laatste appartementen in woonwijk De Kaai in Biddinghuizen is Van der Steeg een tijdje weggeweest uit Biddinghuizen. Niet uit de gemeente, want in Dronten is er nog behoorlijk doorgebouwd in de wijken De Gilden en Het Palet. Van der Steeg gaat nu aan de slag in De Graafschap in Biddinghuizen met 42 woningen, bestaande uit 20 rijwoningen en 8 tweekappers aan De Wierse en 14 tweekappers aan Erve Brooks.

Vijf tips om duurzaam te leven

Wil je duurzamer leven en daarmee je steentje bijdragen aan het milieu? Wil je bewust omgaan met de wereld waarin je leeft, maar weet niet hoe je dat concreet kunt aanpakken, of waar je kunt beginnen? Wij geven je een aantal tips die je per direct en eenvoudig kunt toepassen als begin van een duurzame lifestyle.

“Verduurzamen is meer dan alleen zonnepanelen plaatsen”

Hans en Inge stonden op het punt hun huis te verkopen, toen Hans’ vader plotseling ernstig ziek werd. Hun verhuisplannen zetten ze om die reden in de koelkast, maar de behoefte om te investeren in waardevermeerdering bleef. Een duurzaamheidsmarkt in hun woonplaats maakte ze enthousiast over energiebesparende maatregelen. Ze vervingen hun dubbelglas naar HR++ isolatieglas, en daar bleef het niet bij.

Het begint met een idee

Corina Begeman is beleidsondersteuner Wijkgericht Werken bij de gemeente Dronten. Ze maakt samen met Mirjam Voerman deel uit van het team Samen Actief in wijk en buurt van gemeente Dronten, dat inwoners stimuleert om zich in te zetten voor de verbetering van de leefbaarheid in hun buurt en ondersteunt bij het organiseren van buurtactiviteiten. Door de coronamaatregelen zou je denken dat de aanvragen voor buurtactiviteiten op een laag pitje staan, maar bewoners zijn zich des temeer bewust van hun leefomgeving en ontstaan er mooie nieuwe initiatieven. Volgens Corina typerend voor de solidaire Drontenaren.

De Culinaire Smederij

Marielle van Haneghem-Peze uit Dronten organiseerde met behulp van Samen Actief twee jaar achter elkaar een Culinaire Smederij in woonwijk De Gilden met als bedoeling de bewoners uit de nieuwbouwwijk bij elkaar te brengen. Een speelveldje en smakelijke zelfgemaakte gerechten moesten daarvoor zorgen. Hoe dat in z’n werk ging, lees je hier.

In verbinding blijven ten tijde van afstand

De overheidsmaatregelen rond het coronavirus vragen ons om afstand van elkaar te houden, maar tegelijkertijd lijkt het ons juist dichterbij elkaar te brengen. Met prachtige lokale initiatieven laten we zien dat solidariteit bestaat. “Ook in deze tijden blijkt maar weer dat onze vrijwilligers het kloppende hart van de gemeente Dronten zijn”, aldus Winanda Wouda sociaal werker van De Meerpaal. “Vanwege de coronacrisis liggen vrijwel alle activiteiten stil en dat maakt dat mensen snel in een sociaal isolement terechtkomen. De burgerinitiatieven die ontstaan in deze moeilijke tijden zijn hartverwarmend.”

Week van de Jonge Mantelzorger

Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren t/m 24 jaar die opgroeien met een gezinslid dat chronisch ziek of gehandicapt is of een psychische aandoening heeft. Deze situatie kan een grote impact hebben op hun leven. Daarom is het belangrijk om deze jongeren actief op te zoeken en te ondersteunen.

Jouw droomhuis in Dronten?

Wonen in Dronten: fantastisch mooi en rustig, maar overal dichtbij. Dankzij de Hanzelijn en A6 dicht bij de Randstad en steden als Zwolle en Kampen. Maar ook dicht bij de prachtige natuur van de Veluwe en zelfs dichtbij het strand. Een ideale regio waar kinderen een heerlijke jeugd kunnen hebben. Dronten heeft op gebied van wonen veel te bieden zoals ruim opgezette wijken, een aantrekkelijk prijsniveau en een gevarieerd woningaanbod. Daarnaast is er volop ruimte voor kavelbouwers die op zoek zijn naar een schitterende woonbestemming.

Recreatie
Zorg & Gezondheid
Sport
Economie
Voedsel & Lifestyle
Wonen
Duurzaamheid
Media & cultuur
Techniek
Vacatures
Scroll to Top