Dronten Leeft
7 december 2022 10:00
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Gebruik Energie Slim

Energiezuinig en comfortabel wonen? Dat kan! Energie besparen verhoogt het comfort in de woning en is ook gelijk verdienen. Want wat niet wordt gebruikt, hoeft niet te worden afgerekend. Besparen kan kosteloos door kleine aanpassingen in het gedrag. En wie slim investeert kan fors besparen op de vaste energielasten. Zo verminderen we samen de CO2-uitstoot. Woonwaarde omhoog, energierekening omlaag. Energieloket Dronten helpt! Diverse bewoners gingen al aan de slag, zoals meneer Harpe uit Dronten.

“Totale energielasten zijn gedaald van
€ 300,- per maand naar nul” 

Meneer Harpe bezocht het energieloket voor een advies. Hij woont al 55 jaar in Flevoland, aanvankelijk in Swifterbant en nu in Dronten. In zijn woning wil hij een zo laag mogelijk energieverbruik, en hij koos voor de volgende stappen. Meneer Harpe licht toe: ”Ik heb nu zonnepanelen en een warmtepomp. Daarnaast heb ik mijn mechanische afvoer aangepast naar gelijkstroom, zodat die slimmer hard en zacht gaat. Voordat ik deze maatregelen trof had ik een gasverbruik van ruim 3.200 kuub per jaar. Mijn verbruik hou ik nauwkeurig in de gaten. Als ik alles tegen elkaar weg zet, blijken mijn totale energielasten gedaald te zijn van
€ 300,- per maand naar nul.”

Speciale tips van Energieloket Dronten
De gemeente Dronten en het Energieloket Dronten helpen u de komende maanden extra met het nemen van energiebesparende maatregelen in huis. We geven u een paar tips. 

 • Prijzenfestival: schrijf in en win!
  De hele maand december deelt het Energieloket prijzen uit. Doe je mee? Kijk op:

  www.energieloketflevoland.nl/gemeente/dronten, volg ons op facebook en twitter. Iedereen die meedoet maakt kans op een warmtepompdroger of inductiekookplaat. Iedere deelnemer aan de prijsvraag ontvangt een energiezuinig cadeau!
 • Haal ‘Energiebespaar-goodies’ op
  U kunt gratis energiebespaar-goodies ophalen bij het Energieloket Dronten (zolang de voorraad strekt). Dit zijn goodies waarmee u direct thuis aan de slag kan gaan, zoals radiatorfolie, tochtstrippen, brievenbusborstel en LED verlichting.
 • Leen energiemeter
  Woningeigenaren en huurders kunnen twee weken bij het Energieloket een energiemeter lenen om thuis lekjes in het energieverbruik te ontdekken. Al veel Drontenaren gingen met de meter thuis op pad.
 • Gratis warmtescan
  Woningeigenaren kunnen een gratis warmtescan aanvragen. Via een infrarood foto die we van de woning maken, zie je waar de woning warmte lekt naar buiten. En dus waar het slim is om maatregelen te gaan treffen.

Duurzaamheidslening Dronten
Financieringen en subsidies maken energiezuinig wonen haalhaar. Energieloket Dronten heeft zicht op subsidies en leningen. Met de Duurzaamheidslening financiert u energiebesparende maatregelen in en aan uw woning. Zo woont u energiezuiniger, comfortabeler én draagt u bij aan een beter milieu. Met deze lening kunnen mensen met een eigen woning duurzame en energiebesparende maatregelen treffen. U kunt een duurzaamheidslening aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Er is ook een ‘Energiebespaarlening voor particulieren’. Deze regeling lijkt op de gemeentelijke duurzaamheidslening, maar wijkt op enkele punten af (zoals het rentepercentage).Voor inwoners en ondernemers die zelf in huis of in het bedrijf duurzame energie willen opwekken of energie willen besparen, zijn er ook landelijke subsidieregelingen van kracht. Zo kunt u nog tot 31 december 2020 met de subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) ongeveer 20 procent subsidie krijgen voor isolatiemaatregelen. Voorwaarde is dat u ten minste 2 isolatiemaatregelen laat uitvoeren en eigenaar bent van de woning (bestaande woning).

Energieloket Dronten voor onafhankelijk energie advies
Ook benieuwd hoe u slimmer energie kunt gebruiken? Kom langs voor advies bij uw Energieloket:

Advies is mogelijk over:

 • Energiebesparing
 • Duurzame energie opwekken
 • Energiezuinig wonen en verbouwen
 • Financieringen en subsidies

Kom langs:

Dronten (Winkel Energieloket Dronten, Reling 5): elke woensdagochtend, donderdagmiddag, vrijdagmiddag en zaterdagochtend

Biddinghuizen (Koetshuis, Baan 33):
oneven weken op donderdag 9:30 uur -12:30 uur

Swifterbant (Bibliotheek, Zuidsingel 61):
even weken op woensdag 14:00 uur – 17:00 uur

Geen tijd voor een bezoekje aan het Energieloket? Geen probleem. Bel, mail of chat:
Het Energieloket is telefonisch (0320-252004) en digitaal bereikbaar (via chat of mail: energieloket@nmfflevoland.nl).

Kom langs: Dronten (Winkel Energieloket Dronten, Reling 5): elke woensdagochtend, donderdagmiddag, vrijdagmiddag en zaterdagochtend Biddinghuizen (Koetshuis, Baan 33): oneven weken op donderdag 9:30 uur -12:30 uur Swifterbant (Bibliotheek, Zuidsingel 61): even weken op woensdag 14:00 uur – 17:00 uur Geen tijd voor een bezoekje aan het Energieloket? Geen probleem. Bel, mail of chat: Het Energieloket is telefonisch (0320-252004) en digitaal bereikbaar (via chat of mail: energieloket@nmfflevoland.nl).
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Wij werken samen met
Recreatie
Zorg & Gezondheid
Sport
Economie
Voedsel & Lifestyle
Wonen
Duurzaamheid
Media & cultuur
Techniek
Vacatures
Scroll to Top