Dronten Leeft
17 augustus 2022 21:04
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Gebruik Energie Slim

Energiezuiniger en comfortabeler wonen? Dat kan! Energie besparen verhoogt het comfort in de woning en is ook gelijk verdienen. Want wat niet wordt gebruikt, hoeft niet te worden afgerekend. Besparen kan kosteloos door kleine aanpassingen in het gedrag. En wie slim investeert kan fors besparen op de vaste energielasten. En zo verminderen we samen de CO2-uitstoot. Woonwaarde omhoog, energierekening omlaag. Energieloket Dronten helpt.

Advies is mogelijk over:

• Energiebesparing
• Duurzame energie opwekken
• Energiezuinig wonen en verbouwen
• Financieringen en subsidies

Duurzaamheidslening Dronten

Financieringen en subsidies maken energiezuinig wonen haalhaar. Energieloket Flevoland heeft zicht op subsidies en leningen. Met de Duurzaamheidslening financiert u energiebesparende maatregelen in en aan uw woning. Zo woont u energiezuiniger, comfortabeler én draagt u bij aan een beter milieu. Met deze lening kunnen mensen met een eigen woning duurzame en energiebesparende maatregelen treffen. Al meer dan 700 huishoudens in de gemeente Dronten maken inmiddels gebruik van deze regeling. U kunt een duurzaamheidslening aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of duurzame isolatie. Er is ook een ‘Energiebespaarlening voor particulieren’. Deze regeling lijkt op de gemeentelijke duurzaamheidslening, maar wijkt op enkele punten af (zoals het rentepercentage).

Voor inwoners en ondernemers die zelf in huis of in het bedrijf duurzame energie willen opwekken of energie willen besparen, zijn er ook landelijke subsidieregelingen van kracht. Met de subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) kunt u ongeveer 20 procent subsidie krijgen voor isolatie maatregelen. Voorwaarde is dat u ten minste 2 isolatiemaatregelen laat uitvoeren en eigenaar bent van de woning (bestaande woning).

Speciale tips van Energieloket Dronten

De gemeente Dronten en het Energieloket Dronten helpen u de komende maanden extra met het nemen van energiebesparende maatregelen in huis. We geven u alvast een paar tips. 

• Haal Energiebespaar-goodies op

U kunt gratis energiebespaar-goodies ophalen bij het Energieloket Dronten (zolang de voorraad strekt).  Dit zijn goodies zoals radiatorfolie, tochtstrippen, Led-verlichting en waterbesparende opzetstukken voor kranen. U kunt daarmee thuis gelijk aan de slag.

• Leen energiemeter

Woningeigenaren en huurders kunnen twee weken bij het Energieloket een energiemeter lenen om thuis lekjes in energieverbruik te ontdekken.

Een bezoeker van het Energieloket Dronten die op pad ging met de energiemeter thuis vertelde: “Ik moet nodig mijn koelkast en vriezer gaan vervangen. We kijken naar energiezuinige tafelmodellen.” 

• Win warmtescan

Woningeigenaren kunnen tot 1 april 2021 een infrarood warmtescan van de woning winnen. Zo ziet u waar uw woning warmte lekt en het slim is om maatregelen te gaan treffen. 

Meneer de Groot, woningeigenaar in Dronten:

“Klein beginnen en een plan maken. Besef dat de kost voor de baat uitgaat.” 

• Maak kans op prijzen

Tot 1 april 2021 zijn regelmatig prijzen te winnen gericht op het nemen van energiebesparende maatregelen in huis. De winacties vermelden we op www.energieloketflevoland.nl/gemeente/dronten en via facebook en twitter. 

• Neem deel aan excursies of bijeenkomsten: 10 oktober excursie ‘energiezuinig wonen’

Via excursies of bijeenkomsten kunt u informatie krijgen over isoleren en ventileren, zuinig stoken en alternatieven voor verwarmen met aardgas. Natuurlijk organiseert het Energieloket dit corona-veilig. Op 10 oktober vindt de eerste excursie plaats, langs voorbeelden van ‘energiezuinig wonen’ in Dronten. U kunt zich aanmelden hiervoor via uw gemeentelijke pagina van het Energieloket. 

Onafhankelijk energie advies

Kom langs voor advies bij uw Energieloket Dronten
(Reling 5 in Dronten).  Zie voor ‘openingstijden’
www.energieloketflevoland.nl/gemeente/dronten

Geen tijd voor een bezoekje aan het Energieloket? Geen probleem. Bel, mail of chat:

Het Energieloket Dronten is telefonisch (0320-252004) en digitaal bereikbaar
(via de chat of via mail:
 energieloket@nmfflevoland.nl).

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Wij werken samen met
Recreatie
Zorg & Gezondheid
Sport
Economie
Voedsel & Lifestyle
Wonen
Duurzaamheid
Media & cultuur
Techniek
Vacatures
Scroll to Top