Dronten Leeft
27 september 2022 02:36
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Jouw droomhuis in Dronten?

Wonen in Dronten: fantastisch mooi en rustig, maar overal dichtbij. Dankzij de Hanzelijn en A6 dicht bij de Randstad en steden als Zwolle en Kampen. Maar ook dicht bij de prachtige natuur van de Veluwe en zelfs dichtbij het strand. Een ideale regio waar kinderen een heerlijke jeugd kunnen hebben. Dronten heeft op gebied van wonen veel te bieden zoals ruim opgezette wijken, een aantrekkelijk prijsniveau en een gevarieerd woningaanbod. Daarnaast is er volop ruimte voor kavelbouwers die op zoek zijn naar een schitterende woonbestemming.

Bouwen op eigen kavel

Een toekomstbestendig huis, een uniek ontwerp en alles zelf bepalen. Er zijn veel redenen om te kiezen voor het bouwen van een eigen huis. In Dronten en omgeving zijn daarvoor de mogelijkheden eindeloos. Denk bijvoorbeeld aan de groenrijke buurt Het Palet of de ruimtelijke woonwijk De Graafschap in Biddinghuizen. De gemeente Dronten geeft geregeld particuliere bouwkavels uit, voor zowel vrijstaande als twee-onder-een-kapwoningen. Er worden kavels uitgegeven in Dronten, Swifterbant en in Biddinghuizen. 

Op www.dronterland.nl/wonen/kavels-zelfbouw vind je meer informatie over de kaveluitgifte. Geïnteresseerd? Schrijf je dan in door een e-mail te sturen naar kavelstekoop@dronten.nl.
Je krijgt dan bericht op het moment dat er nieuwe kavels beschikbaar komen. 

Samen bouwen

Wil je als groep een bouwplan ontwikkelen en als opdrachtgever zelf laten bouwen? De gemeente Dronten staat open voor dit zogeheten Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Bij de inschrijving voor een twee-onder-een-kapkavel, zijn ook de gegevens nodig van een medebouwer. Deze medebouwer dien je zelf te vinden. De gemeente Dronten kan eventueel hierbij bemiddelen. Stuur daarvoor je naam, adres en telefoonnummer naar kavelstekoop@dronten.nl.

Locatie kavels

In Dronten worden kavels uitgegeven in:

• De Gilden, Dronten: een frisse nieuwe woonwijk aan de westkant van Dronten met voorzieningen als het Wisentbos, een winkel- en gezondheidscentrum en meerdere basisscholen. 

• Het Palet, Dronten: een bijzonder project waar eerst is begonnen met de aanleg van groen in plaats van huizenbouw. Het is een eigenzinnige, groene woonwijk met het station op tien minuten fietsafstand.

• De Graafschap, Biddinghuizen: Voor het dorpse gevoel, vestig je je in De Graafschap. Ruim opgezet met vooral eengezinswoningen. Groenvoorzieningen en waterpartijen zorgen voor verbinding. 

• Plan Bloemenzoom, Swifterbant: Voor kinderen is er volop te beleven in de wijk Bloemenzoom, met een reguliere en natuurlijke speelvoorziening. De wijk biedt een mooie combinatie van verschillende woningtypes. 

 

Locatie kavels

In Dronten worden kavels uitgegeven in: • De Gilden, Dronten: een frisse nieuwe woonwijk aan de westkant van Dronten met voorzieningen als het Wisentbos, een winkel- en gezondheidscentrum en meerdere basisscholen.  • Het Palet, Dronten: een bijzonder project waar eerst is begonnen met de aanleg van groen in plaats van huizenbouw. Het is een eigenzinnige, groene woonwijk met het station op tien minuten fietsafstand. • De Graafschap, Biddinghuizen: Voor het dorpse gevoel, vestig je je in De Graafschap. Ruim opgezet met vooral eengezinswoningen. Groenvoorzieningen en waterpartijen zorgen voor verbinding.  • Plan Bloemenzoom, Swifterbant: Voor kinderen is er volop te beleven in de wijk Bloemenzoom, met een reguliere en natuurlijke speelvoorziening. De wijk biedt een mooie combinatie van verschillende woningtypes.   
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Wij werken samen met
Recreatie
Zorg & Gezondheid
Sport
Economie
Voedsel & Lifestyle
Wonen
Duurzaamheid
Media & cultuur
Techniek
Vacatures
Scroll to Top