Dronten Leeft
7 december 2022 11:20
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Koningsdag 2020: veel activiteiten in Stadscentrum Suydersee

27 april wordt weer een dag vol leuke activiteiten. Voor jong en oud!

Zoals elk jaar komt een aantal vaste activiteiten weer terug, zoals de Vrijmarkt in Stadscentrum Suydersee, de Versierde fietsen optocht en het officiële deel met het vlag hijsen door de burgemeester om 10.15 uur op het Meerpaalplein. Vanaf 11:00 uur starten dan alle spelactiviteiten. Ook dit jaar wordt er gewerkt met een thema. Het thema van de editie 2020 is: “Circus”. Dat betekent dat de activiteiten en aankleding van het plein in de stijl van het thema zijn.

Zoals elk jaar komt een aantal vaste activiteiten weer terug, zoals de Vrijmarkt in Stadscentrum Suydersee, de Versierde fietsen optocht en het officiële deel met het vlag hijsen door de burgemeester om 10.15 uur op het Meerpaalplein. Vanaf 11:00 uur starten dan alle spelactiviteiten. Ook dit jaar wordt er gewerkt met een thema. Het thema van de editie 2020 is: “Circus”. Dat betekent dat de activiteiten en aankleding van het plein in de stijl van het thema zijn.

Voor de kinderen van 4 tot 10 is veel te doen. Er is een kinderspellencircuit verzorgd door Ballonnen en meer. Kinderen kunnen een parcours van vijf spellen afleggen zoals blikgooien, eendje vissen en vier-op-een rij. Als een spel goed is afgerond, levert dat een stempel op. Wanneer alle spellen doorlopen zijn, wordt een Oranje oorkonde uitgereikt. Dat is een mooi aandenken. Ook is er voor de kleintjes veel springvertier en er is een ballonnenclown die prachtige kunstwerken kan maken. Tenslotte kun je pony rijden bij Stal Sabbé. En wie wil dan nu niet?

De oudere kinderen en volwassenen dagen we uit bij de activiteiten van Zwaan Buitensport. Zwaan is één van de vaste sponsors van Koningsdag en verzorgt dit jaar weer een spannende survival baan. Daarnaast is er nog een andere spannende klimactiviteit. Wat dit is, is nog een verrassing. Tevens kan er een piratenstormbaan worden beklommen. Deze stormbaan is maar liefst 18 meter lang en 4 meter breed! Dat betekent veel speelplezier en er kan ook een fantastische competitie worden gehouden.

Als special act is er dit jaar de Mega Magic Goochelshow. Marco Royal is één van de topgoochelaars van Nederland en hij komt naar Dronten. Hij start met zijn Mega goochelshow om 13:00 uur op het Meerpaalplein. Na afloop kan er een leuke goochelworkshop worden gevolgd. Die start omstreeks 14:15 uur. De Magic-middag wordt afgesloten met een gezellige meet en greet. Er is dan de mogelijkheid om samen op de foto te gaan met goochelaar Marco Royal.

Een ander bijzonder optreden wordt verzorgd door GYJATU Dronten. Sportvereniging Gyjatu is vooral bekend van de gymnastiek, maar daarnaast wordt er ook aan Turnen en Jazz dansen gedaan. Tijdens Koningsdag 2020 verzorgt GYJATU Dronten een aantal spectaculaire optredens.

Een ander sportief onderdeel wordt verzorgd door Wielervereniging de IJsselstreek. Zij zetten een parcours uit met diverse behendigheidsoefeningen op de fiets. Wielervereniging IJsselstreek is een bekende in Dronten. De IJsselstreek biedt iedereen de mogelijkheid om de wielrensport te beoefenen op zijn of haar niveau. Ze is actief op de Noordwest-Veluwe en in Flevoland. Naar gewone criteria organiseert de club de Nederlandse Clubkampioenschappen en de wielerklassieker “de Zuiderzeeronde” in Dronten. En ze zijn dan nu voor het eerst ook aanwezig op Koningsdag in Dronten. Iedereen kan meedoen met het parcours!

De Flevotruckerstour is inmiddels een vast onderdeel geworden. Op 27 april rijdt er een colonne van ca. 85 vrachtwagens door Dronten en de polder met passagiers die een geestelijke of lichamelijke handicap hebben. Een dag waar de passagiers een heel jaar naar uitkijken en zij niet alleen. Ook de chauffeurs zijn elk jaar weer erg enthousiast. De Flevotruckerstour vertrekt rond 9.15 uur vanaf het Meerpaalplein en ze zijn rond 14:20 uur weer terug in Dronten om nog even langs de Rede te rijden en hun oorverdovend getoeter te laten horen.

De oude tractoren vereniging afdeling Flevoland is ook aanwezig met de meest uiteenlopende trekkers van diverse bouwjaren. Deze zijn niet alleen te bewonderen, ook gaan ze in colonne door het dorp. Tevens worden er behendigheidswedstrijden gehouden op het Meerpaalplein. De oude tractoren zijn opgesteld op de Rede en bij de parkeerhavens.

Gedurende de hele dag is er veel muziek. Harmonie De Eendracht start rond 9.30 uur met spelen rond het vlag hijsen. Het Piratenkoor heeft zijn optreden bij de fontein. Discotheek Thunderbolt verzorgt de hele dag het geluid bij de Kop v/h Ruim. Op het Havenplein zijn de hele dag doorlopend artiesten te bewonderen. En onder de luifel van de Meerpaal is er ook nog een podium met optredens.

De plaatselijke horeca zal de terrassen voorzien van alle gemakken zodat u niets te kort hoeft te komen. Vanaf 11:00 uur starten alle activiteiten op het Meerpaalplein en het Stadscentrum Suydersee en deze zullen tot 17:00 uur duren.

Namens STADronten wensen wij u allen een hele fijne feestdag toe.

Voor het volledige programma kijk op www.stadronten.nl

Special act: Mega Magic Goochelshow

Het Meerpaalplein bruist op 27 april weer van de activiteiten. Dit jaar is het thema “Circus” en daarom is er als special act de Mega Magic Goochelshow. Marco Royal is één van de topgoochelaars van Nederland en hij komt naar Dronten. De Mega goochelshow start om 13:00 uur en vindt plaats op het Meerpaalplein. Na afloop kan er een leuke goochelworkshop worden gevolgd. Die start omstreeks 14:15 uur. De Magic-middag wordt afgesloten met een gezellige meet en greet. Er is dan de mogelijkheid om samen op de foto te gaan met goochelaar Marco Royal.

Marco Royal: het publiek in de hoofdrol!
Marco Royal is een zeer ervaren goochelaar. De passie voor het goochelen begon bij hem op twaalf jarige leeftijd na een bezoek aan een goochelwinkel in de Verenigde Staten. Daar leerde hij zijn eerste trucs die hij vertoonde aan familie en vrienden. Dit was de basis voor het doorontwikkelen van zijn goochelkunsten. Al snel werd hij lid van een goochelclub en hij heeft sindsdien veel optredens verzorgd voor scholen, verjaardagen, verenigingen, bedrijven en vele andere evenementen.

Marco is een ware goochelkunstenaar. Hij is vingervlug, creatief en origineel en elke show is uniek omdat er altijd veel interactie is met het publiek. Toeschouwers spelen altijd een hoofdrol… Marco kan heel goed inspelen op ontstane situaties en dat zorgt altijd voor verrassingen en veel vermaak. Nieuwsgierig geworden? De Mega Magic show start om 13:00 uur op het Meerpaalplein.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Wij werken samen met
Recreatie
Zorg & Gezondheid
Sport
Economie
Voedsel & Lifestyle
Wonen
Duurzaamheid
Media & cultuur
Techniek
Vacatures
Scroll to Top