Dronten Leeft
27 september 2022 04:17
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Matchpoint Vrijwilligerswerk

Het kloppende hart van de gemeente Dronten zijn onze vrijwilligers. Dankzij actieve en betrokken burgers zijn veel sociale initiatieven mogelijk. Mantelzorgondersteuning, maaltijdvoorziening, een leuk evenement of een helpende hand wanneer iemand dat nodig heeft. Wist je dat circa 90% van deze diensten gerund wordt door vrijwilligers? Wij bieden ondersteuning, bemiddeling en cursussen. Niet alleen aan vrijwilligers. Ook vrijwilligersorganisaties weten ons te vinden. Vrijwilligerswerk verdient het om in de spotlights te staan!

Doe jij mee?
Vrijwilligerswerk doen is niet alleen leuk, het is ook leerzaam. Je ontmoet nieuwe mensen, leert een organisatie van een andere kant kennen en je draagt je steentje bij aan de samenleving. Voor de inwoners van Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant organiseren wij veel activiteiten. Dit is alleen mogelijk dankzij de ruim vijfhonderd vrijwilligers die met hart en ziel ons dagelijks, wekelijks of maandelijks bijstaan. Heb je belangstelling voor vrijwilligerswerk bij De Meerpaal? Regel dit met Matchpoint of kijk op de digitale vacaturebank van de Meerpaal Dronten, daar vind je ruim 200 vacatures voor vrijwilligerswerk. Er zijn altijd vacatures bij je in de buurt, die passen bij jouw interesses en ervaring.

Vrijwilligers zijn het cement van de samenleving
Mensen die zich ten behoeve van anderen of de samenleving inzetten zijn onmisbaar voor de samenleving. Vrijwilligers en actieve burgers dragen bij aan sociale verbinding in wijken, buurten, dorpen en steden. Als mensen zich vrijwillig inzetten voor een ander en voor de samenleving, ontstaat sociale innovatie en ondernemerschap. Terecht dat vrijwilligers ‘het cement’ van de samenleving worden genoemd. Als ze er allemaal ineens mee zouden ophouden, zou Nederland behoorlijk ontwricht raken. Want stel je eens voor dat er geen vrijwilligers meer waren op sportclubs of in de kerk. Hoe moet een voetbalclub draaien zonder vrijwillige barman, trainer of scheidsrechter?

Bemiddeling vrijwilligerswerk
Ben je op zoek naar vrijwilligers of vrijwilligerswerk? Wij bemiddelen tussen de vraag naar en het aanbod van vrijwilligerswerk in de gemeente Dronten. Matchpoint Vrijwilligerswerk heeft al vele succesvolle matches gemaakt tussen organisaties en vrijwilligers. Wat je motivatie ook is, wij helpen je graag verder.

Wij helpen je graag verder
De vrijwilligers van Matchpoint Vrijwilligerswerk zitten iedere werkdag voor je klaar op het Serviceplein in De Meerpaal van 9.00 tot 12.00 uur. Ook voor vragen over ondersteuning, bemiddeling en cursussen staan we voor je klaar.

Wij bemiddelen tussen de vraag naar en het aanbod van vrijwilligerswerk in de gemeente Dronten.

Actuele vacature

Matchpoint zoekt een gastdame/heer

Matchpoint is op zoek naar een gastdame of gastheer die breed ingezet kan worden voor een specifieke activiteit voor ouderen. De werkzaamheden bestaan uit het bedienen van de gasten en het serveren van koffie of thee. Daarnaast is het fijn als u gemakkelijk contact maakt met mensen. Als vrijwilliger kunt u breed ingezet worden voor bijv. biljart, bridge, schildergroepen of het seniorenpopkoor.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de medewerkers van de Meerpaal 06 – 26 90 05 75 of matchpointvrijwilligerswerk@meerpaal.nl.

Vrijwilligers en actieve burgers dragen bij aan sociale verbinding in wijken, buurten, dorpen en steden.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Wij werken samen met
Recreatie
Zorg & Gezondheid
Sport
Economie
Voedsel & Lifestyle
Wonen
Duurzaamheid
Media & cultuur
Techniek
Vacatures
Scroll to Top