Dronten Leeft
7 december 2022 10:02
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Online naar de bibliotheek

Een nieuwe dag in de bibliotheek. Medewerkers zetten de lampen en computers aan en op het Serviceplein komt de koffiemachine tot leven. Alles klaar voor ontvangst. De deuren gaan open en de eerste bezoekers komen binnen.

Een nieuwe dag in de bibliotheek. Medewerkers zetten de lampen en computers aan en op het Serviceplein komt de koffiemachine tot leven. Alles klaar voor ontvangst. De deuren gaan open en de eerste bezoekers komen binnen. Een echtpaar bestelt een kop koffie en zet zich aan de leestafel met de krant van de dag en alle tijdschriften binnen handbereik. Zij raken al snel in gesprek met andere bezoekers. Een vader met drie kinderen en stapels boeken en dvd’s levert alles in en gaat op zoek naar nieuwe voorraad. Jongeren komen binnen met hun iPad in de rugtas. Ze zoeken een rustige plek om te studeren. Werk- en studieplekken zijn er genoeg in de bibliotheek. “Hier kan ik rustig werken. Thuis heb ik teveel afleiding.” 

Van dit beeld gaat ons bibliotheekhart sneller kloppen, maar helaas bleven de lichten de afgelopen weken uit. Toch hebben we als bibliotheek niet stilgezeten. Naast alle online diensten zoals de 29.000 e-books en 3.700 luisterboeken, zijn er ruim 1500 verrassingstassen vol boeken afgehaald bij de AfhaalBieb. “Vanaf maandag 18 mei gaan we weer voorzichtig open voor kort bezoek”, vertelt Paulien Botman, regiomanager Dronten. “Leden zijn dan weer welkom om boeken in te leveren en nieuwe boeken te halen. Het is dan nog niet mogelijk om de computers te gebruiken, rustig de krant te lezen, te werken of te studeren. De veiligheid van onze klanten en medewerkers blijft het belangrijkst.”

De ruim 4.000 wekelijkse bezoekers van FlevoMeer Bibliotheek Dronten bestaan voor een groot deel uit kinderen en hun ouders, maar ook senioren, ZZP’ers en studenten weten hun weg naar de bibliotheek te vinden. Ze lezen de krant, studeren op de Kenniswerkplaats of maken gebruik van de computers. Ook de deelnemers en vrijwilligers van Huis voor Taal zijn bijna dagelijks in de bibliotheek te vinden. Paulien: Het liefst zouden we iedereen weer met open armen ontvangen. Al onze medewerkers staan ook in de startblokken. Zodra we het startsein krijgen, worden steeds meer faciliteiten weer toegankelijk voor bezoekers. Al is de kans groot dat de koffiemachine nog even uit blijft.

Kijk voor de laatste ontwikkelingen op
www.flevomeerbibliotheek.nl

Kijk voor de laatste ontwikkelingen op www.flevomeerbibliotheek.nl
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Wij werken samen met
Recreatie
Zorg & Gezondheid
Sport
Economie
Voedsel & Lifestyle
Wonen
Duurzaamheid
Media & cultuur
Techniek
Vacatures
Scroll to Top