Dronten Leeft
7 december 2022 09:57

Artikelen uit 'Duurzaamheid'

Duurzaam, praktisch en slim wonen? Dat is maatwerk wonen én werken!

Hoe actueel kan het zijn? Het kabinet roept op; werk thuis, tenzij het niet anders kan!
Makkelijk gezegd, maar hoe voorkom je nek-, rug- en schouderklachten wanneer jouw thuiswerkplek nu eenmaal gewoon de eettafel is? Hier kunnen maatwerk meubelen dé oplossing zijn. Informeer eens bij een interieurbouwbedrijf. Zij kunnen u informeren over mogelijkheden waar u zelf wellicht nog niet aan gedacht heeft.

Landelijk wonen in Biddinghuizen

De authentieke sfeer van het boerenleven heeft iets magisch. Het weidse landschap van akkers en weilanden, veel ruimte in en om het huis, en altijd wel iets te beleven.

Groen wonen doet goed

Duurzame isolatiematerialen, zonnepanelen of een hoogrendementsketel: steeds meer mensen kiezen voor een groener en toekomstbestendig huis. De keuze voor duurzame woonoplossingen levert interessante woonvoordelen op. Dat is fijn voor je eigen financiële situatie en goed voor het milieu.

Gebruik Energie Slim

Energiezuinig en comfortabel wonen? Dat kan! Energie besparen verhoogt het comfort in de woning en is ook gelijk verdienen. Want wat niet wordt gebruikt, hoeft niet te worden afgerekend. Besparen kan kosteloos door kleine aanpassingen in het gedrag. En wie slim investeert kan fors besparen op de vaste energielasten. Zo verminderen we samen de CO2-uitstoot. Woonwaarde omhoog, energierekening omlaag. Energieloket Dronten helpt! Diverse bewoners gingen al aan de slag, zoals meneer Harpe uit Dronten.

Duurzaam feesten? Dat kan!

Samen de feestdagen doorbrengen geeft toch dat speciale gevoel van verbinding. De feestdagen zullen dit jaar een beetje anders zijn, maar de kerstman doet zijn best! Een mooie kans om dit jaar te kiezen voor duurzame feestdagen. Inwoners van Dronten vragen we voor duurzame alternatieven te kiezen.
Doe mee met de challenge!
#ikdoemeejijook

Benut jouw duurzame woonkansen

Hoe groen woon jij? Blijft het bij de planten in jouw vensterbank? Of heb je al stappen gezet of plannen gemaakt om je huis te verduurzamen. Dit is het perfecte moment om duurzame woonkansen te benutten. Want energiezuinig wonen draagt uiteraard bij aan een beter milieu maar resulteert ook in lagere lasten.

Dronten klaar voor minder milieubelastende mobiliteit

De klimaatverandering vraagt om een drastische CO2-uitstootreductie. Het terugbrengen van brandstofemissies is daarom een belangrijk speerpunt. Er zijn goede alternatieven voor benzine en diesel beschikbaar, de verkrijgbaarheid ervan is echter nog niet optimaal.

Oud en Nieuw, gelukkig nieuw interieur!

Terwijl we nog na zitten te puffen van een hittegolf gaan wij het eens hebben over “Oud en Nieuw”. Nee niet dat feest met oliebollen, Champagne en vuurwerk, maar Oud en Nieuw in je interieur.

Water- en energiebesparing

Mei 2020, was een prachtige stralende maand, vol zon. Dat is toch de gelegenheid om iets met die zonne-energie te gaan doen, nog de hele zomer voor u!

Gebruik Energie Slim

Energiezuiniger en comfortabeler wonen? Dat kan! Energie besparen verhoogt het comfort in de woning en is ook gelijk verdienen. Want wat niet wordt gebruikt, hoeft niet te worden afgerekend. Besparen kan kosteloos door kleine aanpassingen in het gedrag. En wie slim investeert kan fors besparen op de vaste energielasten. En zo verminderen we samen de CO2-uitstoot. Woonwaarde omhoog, energierekening omlaag. Energieloket Dronten helpt.

Recreatie
Zorg & Gezondheid
Sport
Economie
Voedsel & Lifestyle
Wonen
Duurzaamheid
Media & cultuur
Techniek
Vacatures
Scroll to Top