Dronten Leeft
27 september 2022 02:26

Artikelen uit 'Economie'

Het begint met een idee

Corina Begeman is beleidsondersteuner Wijkgericht Werken bij de gemeente Dronten. Ze maakt samen met Mirjam Voerman deel uit van het team Samen Actief in wijk en buurt van gemeente Dronten, dat inwoners stimuleert om zich in te zetten voor de verbetering van de leefbaarheid in hun buurt en ondersteunt bij het organiseren van buurtactiviteiten. Door de coronamaatregelen zou je denken dat de aanvragen voor buurtactiviteiten op een laag pitje staan, maar bewoners zijn zich des temeer bewust van hun leefomgeving en ontstaan er mooie nieuwe initiatieven. Volgens Corina typerend voor de solidaire Drontenaren.

Jouw droomhuis in Dronten?

Wonen in Dronten: fantastisch mooi en rustig, maar overal dichtbij. Dankzij de Hanzelijn en A6 dicht bij de Randstad en steden als Zwolle en Kampen. Maar ook dicht bij de prachtige natuur van de Veluwe en zelfs dichtbij het strand. Een ideale regio waar kinderen een heerlijke jeugd kunnen hebben. Dronten heeft op gebied van wonen veel te bieden zoals ruim opgezette wijken, een aantrekkelijk prijsniveau en een gevarieerd woningaanbod. Daarnaast is er volop ruimte voor kavelbouwers die op zoek zijn naar een schitterende woonbestemming.

Water- en energiebesparing

Mei 2020, was een prachtige stralende maand, vol zon. Dat is toch de gelegenheid om iets met die zonne-energie te gaan doen, nog de hele zomer voor u!

Jong geleerd is oud gedaan

Als kinderen al jong leren omgaan met geld, hebben ze als volwassenen minder kans op geldproblemen. Immers, jong geleerd is oud gedaan! Natuurlijk leren kinderen rekenen en informatievaardigheden op school, maar financiële educatie heeft nu nog geen vaste plek in het onderwijs. Om scholen en ouders te helpen bij de financiële educatie van kinderen, organiseert Wijzer in geldzaken ieder jaar de landelijke ‘Week van het geld’, dit jaar van 23 maart t/m 27 maart.

Recreatie
Zorg & Gezondheid
Sport
Economie
Voedsel & Lifestyle
Wonen
Duurzaamheid
Media & cultuur
Techniek
Vacatures
Scroll to Top