Dronten Leeft
27 september 2022 04:47

Artikelen uit 'Recreatie'

Online naar de bibliotheek

Een nieuwe dag in de bibliotheek. Medewerkers zetten de lampen en computers aan en op het Serviceplein komt de koffiemachine tot leven. Alles klaar voor ontvangst. De deuren gaan open en de eerste bezoekers komen binnen.

De Culinaire Smederij

Marielle van Haneghem-Peze uit Dronten organiseerde met behulp van Samen Actief twee jaar achter elkaar een Culinaire Smederij in woonwijk De Gilden met als bedoeling de bewoners uit de nieuwbouwwijk bij elkaar te brengen. Een speelveldje en smakelijke zelfgemaakte gerechten moesten daarvoor zorgen. Hoe dat in z’n werk ging, lees je hier.

In verbinding blijven ten tijde van afstand

De overheidsmaatregelen rond het coronavirus vragen ons om afstand van elkaar te houden, maar tegelijkertijd lijkt het ons juist dichterbij elkaar te brengen. Met prachtige lokale initiatieven laten we zien dat solidariteit bestaat. “Ook in deze tijden blijkt maar weer dat onze vrijwilligers het kloppende hart van de gemeente Dronten zijn”, aldus Winanda Wouda sociaal werker van De Meerpaal. “Vanwege de coronacrisis liggen vrijwel alle activiteiten stil en dat maakt dat mensen snel in een sociaal isolement terechtkomen. De burgerinitiatieven die ontstaan in deze moeilijke tijden zijn hartverwarmend.”

75 jaar bevrijding: Bevrijdingsfestival in Gemeente Dronten

Vier de vrijheid met muziek, gedichten & veel gezelligheid.

Op 5 mei vieren we 75 jaar Bevrijding. Dit jaar zal het Stadscentrum SuyderSee in Dronten omgetoverd worden tot de festivallocatie van het Bevrijdingsfestival in de Gemeente Dronten. Dit festival wordt georganiseerd door STADronten in samenwerking met de evenementen stichtingen De Klokbeker uit Swifterbant en De IJsvogel uit Biddinghuizen en is mede mogelijk gemaakt door gemeente Dronten en diverse sponsoren.

Buurtsportcoaches

Met de missie ‘alle Drontenaren in beweging’, hebben de buurtsportcoaches als doel een sportieve en gezonde leefstijl te creëren bij de inwoners van de gemeente Dronten.

Koningsdag 2020: veel activiteiten in Stadscentrum Suydersee

27 april wordt weer een dag vol leuke activiteiten. Voor jong en oud!

Zoals elk jaar komt een aantal vaste activiteiten weer terug, zoals de Vrijmarkt in Stadscentrum Suydersee, de Versierde fietsen optocht en het officiële deel met het vlag hijsen door de burgemeester om 10.15 uur op het Meerpaalplein. Vanaf 11:00 uur starten dan alle spelactiviteiten. Ook dit jaar wordt er gewerkt met een thema. Het thema van de editie 2020 is: “Circus”. Dat betekent dat de activiteiten en aankleding van het plein in de stijl van het thema zijn.

Rebellen en Dwarsdenkers

7 maart is het weer zover. Dan organiseert de CPNB, ofwel de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek, de 85ste Boekenweek. Een sinds 1932 jaarlijks terugkerende tiendaags evenement ter promotie van het (Nederlandstalige) boek. Het thema is dit jaar rebellen en dwarsdenkers. Volgens de organisatoren zijn het “de rebellen en dwarsdenkers van de literatuur die zo onze blik verruimen en ons voorstellingsvermogen vergroten”. De Boekenweek duurt van zaterdag 7 maart t/m zondag 15 maart 2020.

Recreatie
Zorg & Gezondheid
Sport
Economie
Voedsel & Lifestyle
Wonen
Duurzaamheid
Media & cultuur
Techniek
Vacatures
Scroll to Top