Dronten Leeft
27 september 2022 03:29

Artikelen uit 'Wonen'

Een goede buur

Een ei lenen, de kattenbak verschonen, de planten water geven of zelfs met elkaar op vakantie. Mensen die zich verbonden voelen met hun buurt en hun buurtgenoten zijn volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bijna 30% meer tevreden met hun leven dan mensen die dit gevoel van verbnding minder hebben. Belangrijk dus om een goede band te hebben met je buren. Maar hoe pak je zoiets aan?

Waarom je juist nu moet verduurzamen

De coronacrisis brengt veel onzekerheid met zich mee. ‘Heb ik straks nog een baan?’, ‘Hoe lang kan ik mijn woonlasten nog betalen?’, ‘Ga ik investeren of juist niet?’. Hierdoor gaan we anders om met onze uitgaven, omdat we niet weten wat de toekomst brengt. Het verduurzamen van je huis lijkt nu misschien een buitensporige onderneming, maar op de lange termijn houd je hiermee grip op je uitstoot én je kosten.

Nieuwbouw in Biddinghuizen

Nadat in oktober 2017 de bouw is afgerond van de laatste appartementen in woonwijk De Kaai in Biddinghuizen is Van der Steeg een tijdje weggeweest uit Biddinghuizen. Niet uit de gemeente, want in Dronten is er nog behoorlijk doorgebouwd in de wijken De Gilden en Het Palet. Van der Steeg gaat nu aan de slag in De Graafschap in Biddinghuizen met 42 woningen, bestaande uit 20 rijwoningen en 8 tweekappers aan De Wierse en 14 tweekappers aan Erve Brooks.

Vijf tips om duurzaam te leven

Wil je duurzamer leven en daarmee je steentje bijdragen aan het milieu? Wil je bewust omgaan met de wereld waarin je leeft, maar weet niet hoe je dat concreet kunt aanpakken, of waar je kunt beginnen? Wij geven je een aantal tips die je per direct en eenvoudig kunt toepassen als begin van een duurzame lifestyle.

“Verduurzamen is meer dan alleen zonnepanelen plaatsen”

Hans en Inge stonden op het punt hun huis te verkopen, toen Hans’ vader plotseling ernstig ziek werd. Hun verhuisplannen zetten ze om die reden in de koelkast, maar de behoefte om te investeren in waardevermeerdering bleef. Een duurzaamheidsmarkt in hun woonplaats maakte ze enthousiast over energiebesparende maatregelen. Ze vervingen hun dubbelglas naar HR++ isolatieglas, en daar bleef het niet bij.

In verbinding blijven ten tijde van afstand

De overheidsmaatregelen rond het coronavirus vragen ons om afstand van elkaar te houden, maar tegelijkertijd lijkt het ons juist dichterbij elkaar te brengen. Met prachtige lokale initiatieven laten we zien dat solidariteit bestaat. “Ook in deze tijden blijkt maar weer dat onze vrijwilligers het kloppende hart van de gemeente Dronten zijn”, aldus Winanda Wouda sociaal werker van De Meerpaal. “Vanwege de coronacrisis liggen vrijwel alle activiteiten stil en dat maakt dat mensen snel in een sociaal isolement terechtkomen. De burgerinitiatieven die ontstaan in deze moeilijke tijden zijn hartverwarmend.”

Jouw droomhuis in Dronten?

Wonen in Dronten: fantastisch mooi en rustig, maar overal dichtbij. Dankzij de Hanzelijn en A6 dicht bij de Randstad en steden als Zwolle en Kampen. Maar ook dicht bij de prachtige natuur van de Veluwe en zelfs dichtbij het strand. Een ideale regio waar kinderen een heerlijke jeugd kunnen hebben. Dronten heeft op gebied van wonen veel te bieden zoals ruim opgezette wijken, een aantrekkelijk prijsniveau en een gevarieerd woningaanbod. Daarnaast is er volop ruimte voor kavelbouwers die op zoek zijn naar een schitterende woonbestemming.

Water- en energiebesparing

Mei 2020, was een prachtige stralende maand, vol zon. Dat is toch de gelegenheid om iets met die zonne-energie te gaan doen, nog de hele zomer voor u!

Recreatie
Zorg & Gezondheid
Sport
Economie
Voedsel & Lifestyle
Wonen
Duurzaamheid
Media & cultuur
Techniek
Vacatures
Scroll to Top