Dronten Leeft
7 december 2022 11:27

Artikelen uit 'Zorg & Gezondheid'

“Wij leggen verbindingen, bieden een luisterend oor en ondersteunen als het nodig is”

Het Jeugd- en Jongerenwerk van De Meerpaal is er voor alle jongeren uit de gemeente Dronten. De jongerenwerkers zijn daar waar jongeren zijn:
op straat, thuis, in jongerencentra of uitgaansgelegenheden, op school of op het werk. Zij hebben een unieke publieke pedagogische functie: ze stimuleren de persoonlijke én sociale ontwikkeling van jongeren, behartigen hun belangen en geven grenzen aan.

Leven met een ICD

“Mevrouw van Roggen, dit klinkt niet goed. Ik ga een ambulance voor u bellen”. Wat een kort bezoek aan de huisarts moest zijn, werd het begin van vele ziekenhuisopnames. Bij Petra van Roggen-Einholz (56) werd zeven jaar geleden meerdere hartritmestoornissen geconstateerd. Zij blikt terug op de impact die deze ervaring op haar leven als een hartpatiënt heeft gehad.

Van en voor mensen met een beperking

Stichting Onder Dak Gehandicaptenberaad Dronten biedt ondersteuning aan mensen met allerlei beperkingen. Dit doet de organisatie onder andere door middel van activiteiten, door zitting te nemen in de Adviesraad Sociaal Domein en via Dorpsbelangen mee te denken over de inrichting, toegankelijkheid en veiligheid van de gemeente Dronten.

De Meerpaal Welzijn dichtbij – Sociaal werk bij jou in de buurt

De Meerpaal Welzijn is actief werkzaam in de wijken van de gemeente Dronten. Misschien heb je ze al eens gespot. Dagelijks zijn ze op hun paarse fietsen onderweg naar een afspraak met jou of andere buurtbewoners. “Bij ons staat de vraag van de inwoner altijd centraal”, aldus Margot Fisser, sociaal werker. “Van hieruit zoeken we met elkaar naar een passend antwoord.”

Week van de Jonge Mantelzorger

Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren t/m 24 jaar die opgroeien met een gezinslid dat chronisch ziek of gehandicapt is of een psychische aandoening heeft. Deze situatie kan een grote impact hebben op hun leven. Daarom is het belangrijk om deze jongeren actief op te zoeken en te ondersteunen.

‘Dit is mijn droombaan’

John is verpleegkundige in de ouderenzorg, specifiek in een verpleeghuis. Klinkt dat zwaar? Hij vindt van niet. “Dit is mijn droombaan.”

Van profvoetballer naar sociaal werker

Jarenlang was Melvin Kolf (32) profvoetballer bij onder andere De Graafschap en TOP Oss. Over wat hij zou willen doen na zijn voetbalcarrière had hij nooit nagedacht. Maar toen op zijn 24e zijn profcontract niet werd verlengd en hij besloot te stoppen, had Melvin niets: geen werk, geen diploma, geen werkervaring, geen netwerk.

Recreatie
Zorg & Gezondheid
Sport
Economie
Voedsel & Lifestyle
Wonen
Duurzaamheid
Media & cultuur
Techniek
Vacatures
Scroll to Top