Dronten Leeft
30 juni 2022 10:12
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Vijf tips om duurzaam te leven

Wil je duurzamer leven en daarmee je steentje bijdragen aan het milieu? Wil je bewust omgaan met de wereld waarin je leeft, maar weet niet hoe je dat concreet kunt aanpakken, of waar je kunt beginnen? Wij geven je een aantal tips die je per direct en eenvoudig kunt toepassen als begin van een duurzame lifestyle.

Tip 1: 

Kies bewust

We zijn allemaal druk en vervallen in alle hectiek algauw in gewoontes. We gaan naar steeds dezelfde kledingwinkel, grijpen naar dezelfde producten in onze vertrouwde supermarkt… Wat nu als je eens stilstaat en denkt: Wat is nu verstandig om te doen? Misschien kies je dan kleding waar geen kinderhandjes aan te pas hoefden te komen. Nog beter: misschien koop je wel helemaal even geen kleding, omdat je erachter komt dat je het niet écht nodig hebt. Die keuze heb je zelf in de hand. 

Tip 2: 

Minimaliseer

Daarop inhakend: minimaliseer het aantal spullen in je huis. Mensen die minimalistisch leven, gaan voor meer met minder. Met andere woorden: ruim op! Begin met een collectie in huis waarvan je weet dat je spullen weg kunt doen. Doneer of recycle de spullen. Bijkomend voordeel: een opgeruimd hoofd.

Tip 3: 

Voorkom tocht

Misschien gaat er in jouw huis warmte verloren, zonder dat je het zelf door hebt. Houd eens een keer een brandende kaars bij het raam als het hard waait. Flikkert de vlam? Dan tocht het in je huis. Met gordijnen of een rolgordijn kun je dan veel besparen op je energierekening. 

Tip 4: 

Groen in en op huis

Kamerplantjes! Een duurzame vorm van decoratie. Ze zuiveren de lucht, geven zuurstof af en ze staan ook nog eens harstikke goed in je interieur. Win-win! 

Of: overweeg eens een groen dak. Een plat dak vol plantjes ondersteunt biodiversiteit, houdt je huis koeler in de zomer en ontlast het riool van regenwater.

Tip 5: 

CO2-uitstoot compenseren

Duurzaamheid én reizen zijn vaak twee dingen die niet samen gaan. De vele vluchten die gemaakt worden zijn enorm belastend voor het milieu. Wist je dat je je CO2-uitstoot kunt compenseren als je gaat vliegen? Je betaalt dan een extra bedrag dat wordt geïnvesteerd in CO2-reductieprojecten.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Wij werken samen met
Recreatie
Zorg & Gezondheid
Sport
Economie
Voedsel & Lifestyle
Wonen
Duurzaamheid
Media & cultuur
Techniek
Vacatures
Scroll to Top