Dronten Leeft
17 augustus 2022 22:15
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Voorwoord editie 3

Voor je ligt de derde editie van Dronten Leeft! Deze themakrant valt op jouw deurmat in een periode waarin we anders omgaan met onze bewegingsvrijheid. We werken nog steeds zoveel mogelijk thuis, dragen mondkapjes in het openbaar vervoer en blijven anderhalf meter afstand van elkaar houden om onszelf en anderen te beschermen. Maar dat we afstand houden, betekent niet dat we stilzitten. Integendeel, er zijn talloze inwoners, bedrijven en organisaties in de regio die initiatieven organiseren om Drontenaren te inspireren en ondersteunen. Je leest over deze initiatiefnemers in Dronten Leeft!

Welzijn De Meerpaal

Het werk van een sociaal werker kenmerkt zich door de afwisseling. Voor tal van deze maatschappelijke dienstverleners is geen dag hetzelfde, omdat ze steeds verschillende mensen ontmoeten. In Dronten, Biddinghuizen en Swifterbant hebben de meeste inwoners ze wel gezien: de sociaal werkers van welzijnsinstelling Welzijn de Meerpaal, herkenbaar door hun paarse t-shirt. Iedereen met een vraag kan ze even aan de mouw trekken of een van de spreekuren bezoeken. Je bent bijvoorbeeld op zoek naar vrijwilligerswerk, hebt een conflict met de buren of je wil graag meer informatie over mantelzorger worden. De mensen van Welzijn de Meerpaal kunnen je verder helpen of in contact brengen met professionals die samen met je aan de slag gaan. Op pagina 5 lees je wie de sociaal werkers van Welzijn de Meerpaal in Dronten zijn en wat ze voor jou als inwoner kunnen betekenen. 

Energieloket

In Dronten Leeft! lees je daarnaast op pagina 7 over duurzame initiatieven, zoals het Energieloket. Een loket in Dronten waar je terecht kunt met al jouw vragen over energiebesparing en het opwekken van duurzame energie. Het is voor ons allemaal namelijk een ideaal moment om na te denken over onze eigen invloed op het milieu en welke maatregelen we kunnen nemen om de natuur zoveel mogelijk te ontzien. De adviseurs van het Energieloket denken graag met jou mee over allerlei soorten oplossingen. Zoals simpele standby killers, maar ook over maatregelen die financieel wat ingrijpender zijn zoals het laten plaatsen van zonnepanelen. Het Energieloket geeft informatie over speciale regelingen en subsidies om zulke aanpassingen te laten doen. 

Uitdaging

Verderop in deze krant vind je een plattegrond met ‘De eerlijke winkelroute’, een route met winkels in Dronten die fairtrade producten verkopen en lees je over het Opgroeicafé, dat een aantal keer per maand wordt gehouden in de Flevomeer Bibliotheken. Verschillende initiatieven die in het leven zijn geroepen door organisaties die zich, ondanks de uitdaging die de coronamaatregelen met zich meebrengt, blijven inzitten voor de inwoners van Dronten. Of zij nu hulp nodig hebben of op zoek zijn naar bezigheden buiten de deur. In Dronten doen we, maken we, ontwikkelen we, zorgen we, bouwen we en leven we! Daarom kun jij in december nieuwe edities verwachten van Dronten Leeft! met onder andere onderwerpen als veiligheid, langer zelfstandig wonen en vuurwerk. Ben jij actief in Dronten als burger, ondernemer of vereniging en heb jij ideeën, foto’s, tips of een inspirerend verhaal voor deze themakrant? Laat het ons weten via e-mail info@ettgroep.nl. Wij horen graag over jullie inzet en wensen jou als lezer veel leesplezier. 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Wij werken samen met
Recreatie
Zorg & Gezondheid
Sport
Economie
Voedsel & Lifestyle
Wonen
Duurzaamheid
Media & cultuur
Techniek
Vacatures
Scroll to Top